Annons
Nyheter

Kvinna döms för mans död i lägenhet

Brott • Publicerad 2 april 2020
En kvinna får fängelse i fyra år för att med brutalt våld ha orsakat en mans död i hans lägenhet i Borås. Arkivbild.
En kvinna får fängelse i fyra år för att med brutalt våld ha orsakat en mans död i hans lägenhet i Borås. Arkivbild.Foto: Henrik Montgomery/TT

En kvinna döms till fyra års fängelse efter en mans död i en lägenhet i Borås förra sommaren. Hon döms för grov misshandel och grovt vållande till annans död, skriver Borås Tidning.

Mannen hade varit död en tid när han hittades, sedan en granne kontaktat polisen. Två personer åtalades senare för mord. Men båda nekar till brott och släpptes av Borås tingsrätt efter rättegången, skriver GT.

Annons

Nu döms kvinnan, som är i 40-årsåldern, för att ha orsakat lägenhetsinnehavarens död. Domen bygger delvis på vad hon själv berättat för andra personer, som vittnat under rättegången. Brottsoffret blev bland annat knivhuggen och slagen med ett bordsben. Tingsrätten anser att kvinnan visat "särskild hänsynslöshet".

Den åtalade mannen, som är i 25-årsåldern, döms till ett och ett halvt års fängelse för grovt skyddande av brottsling. De två åtalade döms också för ringa narkotikabrott.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons