Annons

Kritiserad titel ändras i EU

EU • Publicerad 13 november 2019
Grekiske Margaritis Schinas är nominerad som EU-kommissionär med ansvar för att främja den europeiska livsstilen. Arkivfoto.
Grekiske Margaritis Schinas är nominerad som EU-kommissionär med ansvar för att främja den europeiska livsstilen. Arkivfoto.Foto: Francisco Seco/AP/TT

En "högerextrem retorik" tyckte kritikerna när grekiske tillträdande EU-kommissionären Margaritis Schinas formellt fick titeln "kommissionär för att försvara den europeiska livsstilen".

Nu ska han i stället "främja den europeiska livsstilen", sedan tillträdande kommissionsordföranden Ursula von der Leyen gått med på krav om en ändring.

Annons

"I morse fick jag väldigt positiva svar på viktiga frågor för oss. Vi är alla överens om att den europeiska livsstilen är ett framsteg vi måste bevara, men den behöver inte försvaras utan snarare främjas", skriver spanska Iratxe García Pérez, gruppledare för EU-parlamentets socialdemokratiska partigrupp, S&D.

Partigruppen är även nöjd med smärre ändringar för tre andra kommissionärer, bland annat om att italienske ekonomikommissionären Paulo Gentiloni får ett övergripande ansvar för att uppfylla FN:s globala hållbarhetsmål.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons