Annons

Kristina Svartz ny generaldirektör för Brå

Politik • Publicerad 14 november 2019
Brottsförebyggande rådet (Brå), som samlar statistik och bedriver forskning kring brott, får en ny chef. Arkivbild
Brottsförebyggande rådet (Brå), som samlar statistik och bedriver forskning kring brott, får en ny chef. ArkivbildFoto: Johan Nilsson/TT

Kristina Svartz har utsetts till ny generaldirektör för Brottsförebyggande rådet (Brå). Hon tillträder den 7 januari nästa år. Hon är för tillfället generaldirektör för Myndigheten för familjerätt och föräldraskapsstöd.

"Kristina Svartz har en lång erfarenhet av att arbeta som chef inom statsförvaltningen, de senaste fem åren som generaldirektör och myndighetschef. Jag är mycket glad att hon har tackat ja till uppdraget att bli ny generaldirektör för Brå. Myndigheten är en viktig pusselbit i arbetet med att förhindra och förebygga brott", säger justitie- och migrationsminister Morgan Johansson i ett pressmeddelande.

Brå ansvarar bland annat för den officiella kriminalstatistiken, samt bedriver forskning om brottslighet och brottsbekämpning.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons