Annons

Krisåtgärder för hemlösa i Kalifornien

USA • Publicerad 9 januari 2020
Kalifornien agerar mot en hemlöshetskris. Här köar hemlösa personer för att få mat i Los Angeles-området Skid Row, där ett stort antal hemlösa håller till. Arkivbild från september 2017.
Kalifornien agerar mot en hemlöshetskris. Här köar hemlösa personer för att få mat i Los Angeles-området Skid Row, där ett stort antal hemlösa håller till. Arkivbild från september 2017.Foto: Jae C. Hong/AP/TT

Myndigheterna i den amerikanska delstaten Kalifornien agerar mot en växande kris för hemlösa. Guvernören Gavin Newsom vill skaka fram motsvarande drygt sju miljarder kronor för att så snabbt som möjligt placera ut mängder av tält och baracker.

"Delstaten Kalifornien hanterar hemlösheten som en riktig nödsituation, eftersom det är en sådan", säger demokraten Newsom i ett pressmeddelande.

Annons

Om denna post godkänns i budgeten för 2020 och 2021 kommer pengarna i första hand att riktas mot storstäderna Los Angeles och San Francisco.

Federala myndigheter beräknar att 130 000 människor är hemlösa i Kalifornien en genomsnittlig dag. Los Angeles är en av de städer som har lägst antal tillgängliga bostäder i USA.

USA:s president Donald Trump har de senaste månaderna gått hårt åt hemlösheten och nedskräpningen i de kaliforniska storstäderna och sagt att det går ut över deras anseende.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons