Annons

Barn omkom i kraftigt skalv i Filippinerna

En sexåring har omkommit i ett skalv med magnituden 6,8 som ägt rum drygt sex mil sydväst om staden Davao på ön Mindanao i Filippinerna.
En mur rasade över flickan, uppger staden Matanaos borgmästare Vincent Fernandez i en lokal radiokanal.
Filippinerna • Publicerad 15 december 2019
Ett skalv med magnituden 6,8 har drabbat södra Filippinerna.
Ett skalv med magnituden 6,8 har drabbat södra Filippinerna.Foto: 

Både människor och byggnader har skadats, uppger myndigheterna. Skadornas omfattning är hittills oklar, säger borgmästaren.

Skalvets centrum var på närmare tre mils djup enligt USA:s geologiska myndighet USGS, som bedömer att sannolikheten är låg för att skalvet orsakar omfattande skador. Ingen tsunamivarning har utfärdats.

Annons

14 personer har skadats, men ingen allvarligt, uppger en företrädare för staden Magsaysay.

Kraftiga efterskalv har känts i området, det starkaste hade magnituden 5,7.

Patienter evakueras från ett sjukhus i staden General Santos City som drabbats av strömavbrott, enligt radiokanalen DZMM.

President Rodrigo Duterte kommer från Davao och befann sig i staden med sin familj när jordskalvet kom. De mår alla bra, enligt en talesperson.

Filippinerna utgör en del av "eldringen" runt Stilla havet, där runt 90 procent av alla jordbävningar på jorden inträffar.

Området drabbades av fyra kraftiga skalv i oktober. Sammanlagt miste då minst 20 människor livet.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons