Annons

Konkurrensverket drar Västtrafik inför rätta

Brott • Publicerad 5 november 2019
Konkurrensverket anser att länstrafikbolaget Västtrafik har gjort en otillåten direktupphandling och vill att förvaltningsrätten i Jönköping utdömer en miljon kronor i upphandlingsskadeavgift. Arkivbild.
Konkurrensverket anser att länstrafikbolaget Västtrafik har gjort en otillåten direktupphandling och vill att förvaltningsrätten i Jönköping utdömer en miljon kronor i upphandlingsskadeavgift. Arkivbild.Foto: Fredrik Sandberg/TT

Konkurrensverket anser att länstrafikbolaget Västtrafik i Västra Götaland har genomfört en otillåten direktupphandling. Därför drar verket bolaget till domstol och kräver att det betalar en miljon kronor i upphandlingsskadeavgift.

Enligt verket upphandlade Västtrafik ett ramavtal om konsulttjänster inom organisation och it. I det avtalet fanns inte möjligheten till förlängning. Men trots det förlängde bolaget senare ett antal av avtalen utan föregående annonsering som skulle ha gett andra intressenter möjlighet att lämna in anbud.

Det var efter ett tips som Konkurrensverket tittade närmare på Västtrafiks agerande. Nu får förvaltningsrätten i Jönköping ta ställning till ärendet.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons