Annons

Kommunsjabbel kan göra elever bordlösa

Utbildning • Publicerad 7 augusti 2019
En skola i Laholm kan få brist på bord till hösten efter ett beslut i förvaltningsrätten. Arkivbild.
En skola i Laholm kan få brist på bord till hösten efter ett beslut i förvaltningsrätten. Arkivbild.Foto: Jessica Gow/TT

Laholms kommun köpte möbler till en ny skola för nästan 1,2 miljoner kronor – utan att göra en offentlig upphandling. Köpet har ogiltigförklarats av förvaltningsrätten, rapporterar .

Kommunen ska nu fatta beslut om domen ska överklagas. Möblerna är redan på plats i den nybyggda skolan och företaget som har levererat dem vill ha betalt, men domen i förvaltningsrätten innebär att möblerna i stället ska lämnas tillbaka, skriver .

Annons

– Företaget har sagt att de inte har möjlighet att ta tillbaka dem. Men kommunchefen ska prata med dem så fort som möjligt för att se om det fortfarande gäller efter att domen har kommit, säger kommunjuristen Kajsa Aldstedt till SVT.

Om möblerna skickas tillbaka uppstår ett nytt problem när skolan börjar den 19 augusti.

– Det är 320 elever som ska börja och vi har bara 120 bord, säger Kajsa Aldstedt.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons