Annons

Knarkdömd hemvärnsman skyllde på katt

Brott • Publicerad 13 november 2019
En hemvärnsman i Boråstrakten döms till 5,5 års fängelse för bland annat grovt narkotikabrott. Mannen har nekat till brotten, men tingsrätten tror inte på hans förklaringar. Arkivbild.
En hemvärnsman i Boråstrakten döms till 5,5 års fängelse för bland annat grovt narkotikabrott. Mannen har nekat till brotten, men tingsrätten tror inte på hans förklaringar. Arkivbild.Foto: Henrik Montgomery/TT

En man, som varit aktiv i hemvärnet, döms till fem och ett halvt års fängelse för grovt narkotikabrott och vapenbrott. Vid en husrannsakan i mannens hem hittades 850 gram kokain, rapporterar P4 Sjuhärad.

Polisen fick ögonen på mannen sedan en privatperson hittat en påse med bland annat ett avsågat hagelgevär i en stenhög. På påsen fanns fingeravtryck som kunde kopplas till hemvärnssoldaten.

Annons

Mannen har nekat till brotten. Men Borås tingsrätt tror inte på hans förklaringar. Bland annat har mannen hävdat att kokainspår i hans bostad måste ha berott på att familjens katt fått kokain i pälsen.

Enligt Försvarsmakten kommer mannen inte att få fortsätta i hemvärnet, skriver Borås Tidning.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons