Annons

Knapp förlust i tungviktsdebuten

Ilir Latifi kämpade men föll i sin debut i tungviktsklassen vid UFC-galan i Houston, Texas. Matchen var jämn men en enig domartrio gav segern till Derrick Lewis, "The black beast".
MMA • Publicerad 9 februari 2020
Ilir Latifi (till höger) måttar en höger mot Derrick Lewis.
Ilir Latifi (till höger) måttar en höger mot Derrick Lewis.Foto: Michael Wyke/AP/TT
Ilir Latifi (till höger) förlorade knappt mot Derrick Lewis.
Ilir Latifi (till höger) förlorade knappt mot Derrick Lewis.Foto: Michael Wyke/AP/TT

Matchen gick alla tre ronder ut och Lewis segermarginal var minsta tänkbara. Domarsiffrorna skrevs 29–28, 29–28, 29–28.

Lewis hade övertaget i början av matchen men i andra ronden fick Ilir Latifi ner sin motståndare flera gånger. Även i sista ronden gick Lewis ner i mattan. Sista minuten jobbade Derrick Lewis intensivt för att försöka få ett avslut men Ilir Latifi höll emot.

Annons

UFC-kommentatorn Dominick Cruz var efteråt kritisk mot domarinsatsen.

– Jag menar, jag älskar Derrick Lewis lika mycket som vem som helst, jag tycker att det var fantastiskt att han gav allt. Men helt ärligt, om domarna hör det här så tycker jag de borde skämmas över hur de dömer dessa matcher. Latifi ledde siffermässigt och hade tre nedtagningar, sade Cruz under sändningen, rapporterar mmanytt.se.

Det var svenskens tredje raka förlust. Efter att ha besegrats av Volkan Özdemir, Schweiz, och Corey Anderson, USA, i lätt tungvikt beslutade Latifi att kliva upp en viktklass.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons