Annons

Andersson: "Jag ser fram emot det här"

Martin Olsson är tillbaka i landslaget.
Och han har fått sällskap av Alexander Kacaniklic och Jordan Larsson.
Fotboll • Publicerad 9 december 2019
Sveriges förbundskapten Janne Andersson.
Sveriges förbundskapten Janne Andersson.Foto: Pontus Lundahl/TT

Listan över intressanta spelare landade på 45–50 namn. Efter att ha pratat med klubbar, spelare och bollat ett par gånger till i Svenska fotbollförbundets lokaler i Solna, landade förbundskapten Janne Andersson och assisterande Peter Wettergren i en trupp på 25 spelare.

Bland dessa finns en rad kända namn.

Annons

Och allra mest är det trion Martin Olsson, Alexander Kacaniklic och Jordan Larsson som sticker ut.

Olssen EM-aktuell

Vänsterbacken Olsson är för tillfället klubblös men har gjort 48 landskamper och är därmed truppens mest erfarne spelare.

– Normalt har vi inte med spelare som har varit med så mycket innan. Han skadade sig i februari och tränar nu för fullt och är fullt frisk, men har ingen klubb. Han kommer att komma till en ny klubb i januari och vi ser det här som en möjlighet, säger Andersson.

– En frisk Martin är definitivt en spelare som är aktuell för en EM-trupp. Vi vet vad Martin har presterat innan och han kommer vara med i det snacket. Det här är en möjlighet att hjälpa igång honom.

Hammarbymittfältaren Kacaniklic var för drygt fem år sedan en spelare som ansågs vara en del av framtiden för landslaget. Nu är 28-åringen tillbaka i "Blågult", och kan under januariturnén – mot Moldavien och Kosovo – göra sin 20:e och 21:a landskamp.

– Det är en intressant spelare med avgörande egenskaper. Det är roligt, rent principiellt, att man kommer hem till Sverige och kan skjuta fart igen. Det är flera bra exempel på det, Jordan (Larsson) är ett sådant. Komma hem till allsvenskan, göra avtryck och ge sig ut igen. Det kanske Alexander också gör, säger Andersson.

"Fantastiskt bra"

Jordan Larsson lämnade IFK Norrköping i somras och skrev på för ryska Spartak Moskva. Nu är han ett av utlandsproffsen som ansluter till landslagssamlingen den 3–13 januari.

– Han har gjort det bra, han har gjort ett antal poäng under hösten och har fortsatt växa. Jag tycker att hans form, innan han försvann, var fantastiskt bra. Han tog ett enormt steg under våren och har fortsatt under hösten, i ett riktigt bra lag. Det ska bli roligt att jobba med Jordan igen, han var ju med för två år sedan, säger Andersson.

Utöver Olsson, Kacaniklic och Larsson finns Marcus Danielson, Djurgården, och Muamer Tankovic, Hammarby, som slog sig in i landslaget i slutet av EM-kvalet.

Och det är just kvaliteten på truppen som gör att Janne Andersson tror att någon som är med nu mycket väl kan vara en del av EM-truppen som presenteras i vår.

– Flera av de här har vi haft med i resonemanget kring riktiga landslaget, det ska jag ärligt erkänna. Vi får se vad som händer under våren.

Hilda Djupenström/TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons