Annons

Kindberg väntar på domen: "Man sover oroligt"

På tisdag kommer domen i det uppmärksammade målet mot förre Östersundsordföranden Daniel Kindberg.
Han tror att han frias helt, men medger att den utdragna rättsprocessen har varit jobbig.
Fotboll • Publicerad 3 november 2019
Daniel Kindberg. Arkivbild.
Daniel Kindberg. Arkivbild.Foto: Per Danielsson/TT

Daniel Kindberg är åtalad för grov trolöshet mot huvudman i två fall, medhjälp till grov trolöshet mot huvudman, grovt bokföringsbrott och medhjälp till grovt bokföringsbrott i fyra fall. Åklagarsidan yrkar på fyra års fängelse och sju års näringsförbud för Daniel Kindberg och den så kallade ”Sollefteåföretagaren”.

– Sedan rättegång slutade har det gått fem veckor. Jag har väntat i 550 dagar på ett besked. Det är tungt att vänta. Man sover oroligt. Man vill få det klart, sade han till TT i samband med Östersunds 1–7-förlust mot IFK Göteborg i allsvenskan avslutningen.

Nekar till allt

Annons

Åklagarsidan hävdar att det funnits ett brottsupplägg där Kindberg varit spindeln i nätet och där det kommunala bostadsbolaget Östersundshem ska ha plundrats på 15 miljoner kronor via osanna fakturor från Sollefteåföretagaren, som har varit en av Östersunds FK:s största sponsorer.

De åtalade nekar till brott på samtliga åtalspunkter. De menar att alla arbeten är utförda, alla fakturor är korrekta och att pengarna till Östersunds FK därmed inte är något problem.

– Vi vet att det kommer ett besked klockan 11.00 på tisdag. Det är det vi har att förhålla oss till. Jag och de som hjälper mig är förväntansfulla inför det. När domen kommer få vi förhålla oss till det och analysera det och gå vidare därifrån, sade Kindberg.

Överklagar fällande dom

Han tror att en överklagan är trolig vid fällande dom.

– Vi kan inte överhuvudtaget se att det skulle kunna bli någon fällande dom på någon punkt. För oss är det osannolikt. Och då är det väldigt nära till hands att överklaga om jag trots allt blir fälld för något. Men man överklagar inte med automatik. Vi ska läsa domen och ta det seriöst. Annars är det inte rätt mot rättssystemet. Vi måste ha respekt och göra det på rätt sätt.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons