Annons

Kina: Anställda ska återvända i omgångar

För att minska risken för infektioner ska anställda i virusdrabbade Kina få återvända till arbetet i omgångar. Samtidigt ska tåg, flyg och andra allmänna färdmedel organiseras för att minimera smittspridning.
Coronaviruset • Publicerad 9 februari 2020
Tåg och flyg i Kina ska organiseras för att minimera smittspridning. Arkivbild.
Tåg och flyg i Kina ska organiseras för att minimera smittspridning. Arkivbild.Foto: Mark Schiefelbein/AP/TT

Anställda i nyckelindustrier som livsmedel och sjukvårdsmaterial måste kunna återvända till arbetet så snart som möjligt, uppger centralregeringen enligt statliga kinesiska tv-kanalen CCTV.

Just bristen på sjukvårdsmaterial som skyddsdräkter och plasthandskar har varit påtaglig under coronavirusutbrottet.

Annons

Företag i Hubei-provinsen, där den värst drabbade staden Wuhan ligger, kommer att subventioneras och få tio procent rabatt på vatten och naturgas fram till den 30 juni, enligt regeringen. Små och medelstora företag som sysslar med sjukvårdsmaterial kommer att ersättas för 30 procent av sina elkostnader, få en lägre hyra och behöva betala mindre i inspektionsavgifter.

Kinesiska företag har drabbats hårt av coronavirusutbrottet, men myndigheterna gav i lördags klartecken till fabriker i Shanghai-området att öppna igen, vilket är en av de första signalerna om att de restriktioner som införts efter utbrottet kan tas bort.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons