Annons

Frida Karlsson kan avstå nya touren

Frida Karlsson nosade länge på en pallplats, men stumnade totalt och föll över mållinjen som nia i sin comeback i Falun.
Nu är frågan om 20-åringen kommer till start även i Ski Tour 2020?
Skidor • Publicerad 9 februari 2020
En tröttkörd Frida Karlsson slutade nia i comebacken i masstarten i Falun.
En tröttkörd Frida Karlsson slutade nia i comebacken i masstarten i Falun.Foto: Henrik Montgomery/TT

– Man kan inte ta ut sig på det här sättet om man inte älskar att göra det, sade Frida Karlsson, som efter loppet såg gladare ut än segraren Therese Johaug.

I 70 dagar hade Frida Karlsson haft ett ofrivilligt tävlingsuppehåll för att stärka sin kropp.

Annons

I Faluns masstart över tio kilometer var det dags för comeback. Hon startade med en våldsam energi och gick upp till fjärdeplats från en startposition långt bak i fältet. Hon nosade på de tre ledaråkarna Therese Johaug, Ebba Andersson och Heidi Weng.

– Jag tänkte att ingen minns en fegis. Att bli fyra eller nia spelade inte roll. Därför provade jag att köra, men fick sota för det på sista varvet. Jag blev helt stum i benen och det har jag inte känt på ett tag, berättar Frida Karlsson, som var klart tröttast av alla efter mållinjen.

Saknat smärtan

Men också lyckligast. Hon hade äntligen fått känna smärta i kroppen.

– Ofta när man blir trött kommer negativa tankar. Nu tar det emot. Men jag älskar att plåga min själv. Nu grävde jag verkligen efter det och känslan var härlig på något sätt. Det har jag saknat, säger Frida Karlsson.

Loppet hade kunnat sluta placeringsmässigt annorlunda om hon haft bättre startposition och lättare fått rygg på ledartrion.

– Kanske hade det urartat på annat sätt. Men just i dag spelar resultatet ingen roll. Jag ville bara få ut det jag hade i kroppen och blev därför liggande i målet ganska länge. Med några lopp i kroppen hade säkert även det sista varvet suttit.

Framtiden

TT: Hur ser du nu fram emot Ski Tour 2020, som börjar om en vecka?

– Först ska det bli spännande att se hur kroppen reagerar i morgon (måndag). Därefter ska vi sätta en plan för mig i framtiden och då ska jag gå all in på den, svarar Frida Karlsson.

Damtränaren Magnus Ingesson var imponerad över Frida Karlssons comeback:

– Hon var offensiv i början och blev lite krokig mot slutet. Det är förståeligt. Nu tar vi den här helgen och får sedan diskutera med det medicinska teamet och tränarna vad det blir för Frida i framtiden.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons