Annons

Frida Karlssons val: Kör delar av nya touren

Frida Karlsson kommer till start i Ski Tour 2020 – men bara till loppen i Östersund kommande helg.
Därefter kliver hon av touren.
Skidor • Publicerad 10 februari 2020
Frida Karlsson blev nia i helgens distanslopp i Falun.
Frida Karlsson blev nia i helgens distanslopp i Falun.Foto: Henrik Montgomery/TT

"Att åka hela touren skulle bli för hög belastning i det här skedet. Därför tävlar Frida bara de första två etapperna. Vi har en plan för hur hon ska tävla och träna framöver, men vi utvärderar fortlöpande. I planen ligger Lahtis som nästa tävling", säger skidlandslagets läkare Magnus Oscarsson i ett pressmeddelande.

Frida Karlsson, som haft ett längre tävlingsuppehåll av medicinska skäl, gjorde comeback i världscupen i Falun i helgen. Där slutade hon nia i distansloppet.

Annons

– Först ska det bli spännande att se hur kroppen reagerar i morgon (måndag). Därefter ska vi sätta en plan för mig i framtiden och då ska jag gå all in på den, sade Karlsson efter loppet.

Det svenska längdlandslaget har tagit ut tio damer och tio herrar till den nya touren som går mellan Östersund och Trondheim i Norge. Bland dem finns sprintspecialisterna Linn Svahn och Jonna Sundling – ettan och trean i sprinten i Falun, och även Ebba Andersson som slutade tvåa i damernas distanslopp.

​"Sprintern Linn är ett relativt oprövat kort för en tour, som ju består av många distanslopp. Det blir intressant att se henne där", säger tränaren Stefan Thomson.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons