Annons

Kaptenen efter degraderingen: "Så besviken"

Eskilstuna lämnar allsvenskan efter en säsong.
0–1-förlusten mot Falkenberg satte punkt för en jobbig säsong.
Fotboll • Publicerad 2 november 2019
Målvakten Ihor Levchenko och Kadir Hodzic deppar efter förlusten mot Falkenberg. Superettan nästa för Eskilstuna.
Målvakten Ihor Levchenko och Kadir Hodzic deppar efter förlusten mot Falkenberg. Superettan nästa för Eskilstuna.Foto: Adam Ihse/TT

Det var vinna eller försvinna för Eskilstuna. Nykomlingen var tvingat att slå Falkenberg samtidigt som andra resultat skulle gå deras väg för att ha chans på kval.

Men när Falkenbergs Nsima Peter slog in segermålet på övertid var allting över. Falkenberg kvar i allsvenskan, Eskilstuna ned i superettan. Kalmar FF får kvala.

Annons

– Det är små marginaler. Hade vi gjort mål i anfallet innan var det vi som kvalspelat, säger Anel Raskaj.

Lunkade av planen

Efter slutsignalen sjönk flera Eskilstunaspelare ihop på gräsmattan, andra lunkande stilla av planen med hängde huvudena, ledsna och uppgivna.

– Helheten har inte varit tillräckligt bra. Det är inte förlusten i dag som avgör. Vi räckte inte riktigt till och det visade sig till slut, säger Raskaj.

Ett 50-tal tappra Eskilstunasupportrar försökte med sitt trummande ingjuta mod i sina spelare. Men trummandet dränktes till slut i hemmafansen eufori när det stod klart vad det sista målet betydde.

Kämpade till slutet

– Vi kämpade ända in i slutet. Vi gav allt vi hade, konstaterar Raskaj.

Och han får medhåll av sin tränare.

– Jag vill tacka alla mina spelare. De kämpade till sista minuten. Och de ska vara stolta för vad de åstadkom, säger tränaren Saulius Sirmelis.

Annons

Jonas Dagson/TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons