Annons

Känslosamt guldfirande efter väderkatastrofen

Sport • Publicerad 4 december 2019
Filippinska supportrar firar ännu en guldmedalj i Sydostasiatiska spelen.
Filippinska supportrar firar ännu en guldmedalj i Sydostasiatiska spelen.Foto: Tatan Syuflana/AP/TT

Det blev en tårfylld ceremoni när tyngdlyfterskan Kristel Macrohon tog emot sin guldmedalj i 71-kilosklassen vid Sydostasiatiska spelen (SEA) i sitt hemland Filippinerna.

Guldet kom dagen efter att önationen skakats av tyfonen Kammuri, som beskrivs som det värsta ovädret som drabbat landet i år. Minst 13 personer har omkommit i stormen, uppger polisen enligt ABS-CBN.

Annons

Omfattande regn översvämmade delar av regionen runt huvudstaden Manila och vindbyar på 55 meter per sekund skadade byggnader och slet ned träd och kraftledningar.

Trots ovädret har de regionala olympiska tävlingarna pågått som planerat i Manila. Omkring hälften av tisdagens grenar fick skjutas upp, men på onsdagen kunde hela programmet återupptas, enligt arrangörerna.

Omkring 8 750 idrottare och tränare från elva nationer tävlar i 56 olika sporter. Ingen med koppling till SEA-spelen har skadats i ovädret, men några idrottare försenades till tävlingarna sedan Manilas internationella flygplats stängdes till följd av tyfonen.

Efter fem tävlingsdagar har hemmanationen Filippinerna vunnit 54 guldmedaljer och leder medaljligan.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons