Annons

Kända dockor åker på turné

Teater • Publicerad 11 december 2019
Petter Lennstrand och Björn Carlberg med dockorna Allram Eest, Ulf af Utterman och Birgitta. Arkivbild
Petter Lennstrand och Björn Carlberg med dockorna Allram Eest, Ulf af Utterman och Birgitta. ArkivbildFoto: Jessica Gow/TT

Under hösten har Petter Lennstrand och Björn Carlbergs "Dockhumor på Scala" gjort succé i Stockholm.

Duon har därför bestämt sig för att ta mig sig sina kända dockkaraktärer, så som Allram Eest, Kjell, Ulf af Utterman och Brigitta, ut på de svenska vägarna till våren.

Annons

"Att få besöka nya teatrar och möta ny publik med våra dockor ska bli väldigt roligt. Vi siktar på ett rejält smörgåsbord av karaktärer som alla är i toppform och sugna på att visa upp sig", säger Björn Carlberg enligt ett pressmeddelande.

Totalt spelar de ett tjugotal dockpersonligheter, varav flera är helt nya. Den stundande turnén börjar därför av logistiska skäl i en liten skala, berättar de.

"Ulf och Margareta vill flyga så mycket det går, medan Kjell vill åka kommunalt. Så det är ett jäkla sjå att hålla alla nöjda", säger Björn Carlberg.

Samtidigt har spelperioden i Stockholm förlängts med tolv datum. Den nya perioden på Scalateatern sträcker sig mellan 3/1 och 8/2.

Turnéplan: 13/3 Malmö, 13/3 Lund, 24–25/4 Göteborg.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons