Annons

Källa: Trump skjuter på hot om biltullar

Ekonomi • Publicerad 11 november 2019
President Donald Trump under ett tal i New York på måndagen.
President Donald Trump under ett tal i New York på måndagen.Foto: Seth Wenig/AP/TT

USA:s president Donald Trump väntas skjuta upp beslutet om tullar på import av bilar och bildelar från EU i ytterligare sex månader. Det erfar Politico vars källa tillägger att det alltid råder osäkerhet kring Trumps slutliga avgöranden när det gäller handel och tullar.

I maj gick Vita huset med på att skjuta upp hotet om extratullar i sex månader, för att ge tid för samtal med EU. På onsdag löper fristen ut.

Annons

USA:s handelsminister Wilbur Ross antydde i förra veckan att USA kanske inte behöver införa tullarna, och EU-kommissionens ordförande Jean-Claude Juncker bedömde i fredags att Trump inte kommer att införa några handelstullar på bilar.

Genom att skjuta på beslutet undviker USA en besvärlig dispyt med en av landets största handelpartner, samtidigt som ett handelsavtal med Kina ska ros i land. Dessutom bäddar det för att Trump blåser liv i tullfrågan i valrörelsen inför presidentvalet nästa höst, skriver Politico.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons