Annons

Källa: Ryssland går vidare med utförsäljning

Ekonomi • Publicerad 15 december 2019
Flygbolaget Aeroflot uppges finnas på den lista av statliga bolag som Rysslands regering vill privatisera mellan 2020 och 2022. Arkivbild.
Flygbolaget Aeroflot uppges finnas på den lista av statliga bolag som Rysslands regering vill privatisera mellan 2020 och 2022. Arkivbild.Foto: Marina Lystseva/AP/TT

Den ryska regeringen går vidare med den länge planerade utförsäljningen av statliga bolag, säger en insatt källa till nyhetsbyrån Reuters. En lista på de bolag som regeringen hoppas sälja 2020–2022 ska spikas till på torsdag.

I flera år har Ryssland tänk sälja bolagen men fördröjt processen med motiveringar som att marknadsläget inte är fördelaktigt eller att bolagen själva inte är redo.

Annons

Enligt källan omfattar listan bland andra oljebolaget Transneft, flygbolaget Aeroflot, järnvägsbolaget RZD, elnätsbolaget Rosseti, vattenkraftbolaget Rushydro, transportbolaget Sovcomflot och landets största spannmålsbolag.

Ryska finansdepartementet vill inte kommentera uppgifterna, men skriver i ett uttalande:

"Privatisering ses som en strukturell åtgärd för att minska graden av statlig inblandning i ekonomin, med sikte på att öka effektiviteten i driften av bolagen".

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons