Juventus nya serieledare – bortaslog Roma

Fotboll • Publicerad 12 januari 2020
Cristiano Ronaldo gratuleras av Miralem Pjanic efter att ha gjort 2–0 på straff borta mot Roma. Juventus vann med 2–1.Foto: Andrew Medichini

Juventus har återtagit kommandot i den italienska ligafotbollen. Borta mot femteplacerade Roma tog "Den gamla damen" en tung skalp och vann med 2–1.

Merih Demiral visade vägen för Turin-laget redan i den tredje minuten innan stjärnspelaren Cristiano Ronaldo ökade på till 2–0 från straffpunkten bara sju minuter senare.

Roma reducerade visserligen via Diego Perotti, även det målet på straff, men huvudstadslaget orkade inte komma i kapp efter den blytunga inledningen på matchen.

Juventus låg inför omgången på samma poäng som Inter i toppen av Serie A men innehar nu serieledningen på egen hand. Detta eftersom Inter "bara" fick 1–1 hemma mot Atalanta på lördagen.