Juniorkronorna vann i JVM-genrep

Två mål av Karlskogaforwarden Nikola Pasic tog Juniorkronorna till seger över Tjeckien med 2–1 i första matchen av den sista turneringen före junior-VM.
Ishockey • Publicerad 8 november 2019
Nikola Pasic blev stor matchhjälte för Juniorkronorna. Arkivbild.
Nikola Pasic blev stor matchhjälte för Juniorkronorna. Arkivbild.Foto: Erland Segerstedt/TT

– Första perioden och sista tio av andra är riktigt, riktigt bra. Sedan blir det väl lite onödigt spännande i sista perioden. Vi har ju bud på fler mål så vi skulle behövt ha lite bättre effektivitet i de två första perioderna, sade förbundskapten Tomas Montén.

Turneringen i Helsingfors är den sista för Juniorkronorna innan truppen till junior-VM i Tjeckien den 26 december–5 januari tas ut.

Sverige vann skotten med 32–19 och sköt 26 skott under de två första perioderna.

– Vi har inte den riktiga spetsen och skulle behöva få mer valuta för chanserna, men det är något vi jobbar på, sade Montén.

Nikola Pasic gjorde 1–0 efter drygt halva matchen och sköt 2–0 i numerärt överläge i början av den tredje perioden. Karlskogaforwarden hade chansen att göra ytterligare ett mål, men brände ett jätteläge med öppet mål i slutet av andra.

I den sista perioden fick Växjömålvakten Jesper Eliasson kliva fram och räddade bland annat en straff.

17-åringarna Alexander Holtz, Djurgården, och Lucas Raymond, Frölunda, briljerade spelmässigt i samma kedja. Duon gjorde inga poäng men tog ytterligare ett steg mot att slå sig in i JVM-truppen.

Sverige möter även Ryssland på lördag och Finland på söndag.