Annons

Jubel på klassiskt Dif-ställe

”SM-guld, SM-guld, SM-guuuld!”
På järnvägsrestaurangen vid Östra station i Stockholm, ett klassiskt tillhåll för Dif-supportrar nära Stadion, sjunger en skara på 100 till 200 personer ramsor med öronbedövande volym. Det taktfasta klappandet ekar mellan väggarna.
Fotboll • Publicerad 2 november 2019
Järnvägsrestaurangen vid Stockholms Stadion är klassisk mark för djurgårdare. Ljudnivån var hög efter det allsvenska guldet.
Järnvägsrestaurangen vid Stockholms Stadion är klassisk mark för djurgårdare. Ljudnivån var hög efter det allsvenska guldet.Foto: Joel Malmén/TT

Bröderna Axel och Gustav Wallin från Norrort tar igen sig över var sin öl efter att ha bevittnat dramat när Djurgården tog hem guldet genom 2–2 borta mot Norrköping.

– Först var det ångest, och sedan en extrem lättnad, säger Gustav Wallin.

Annons

TT: Var ska ni tillbringa kvällen?

– Här. I guldglans, säger Axel Wallin.

Norrköping tog ledningen efter åtta minuter och bara några minuter senare var det dags för 2–0. Men Djurgården kom igen och de nedresta Dif-supportrarna fick vind i seglen igen i andra halvlek.

– Energin från läktaren var det som avgjorde, anser Vivianne Ionescu, som kommit med vännerna Alfred Lindström och Tom Magnusson.

De är medtagna men lyckliga efter gulddramat. Det är också supportern Urban Lindberg som lugnar ned sig med en cigarett utanför krogen.

TT: Hur hanterade du den här rysaren?

– Med viss tillförsikt ändå, efter säsongen. Det såg rätt dystert ut efter tio minuter. Jag hade hoppats på 2–1 innan paus, 2–0 speglade inte riktigt matchbilden.

Vad var det då som fick matchen att vända? Urban Lindberg betonar lagmoralen i Djurgården.

– Det var samma som under hela säsongen: Laget. Det är allsvenskans sjunde trupp i pengar som vinner SM-guld. Det är klart att alla höjer sig. Alla är lika bra som de varit under hela året.

Joel Malmén/TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons