Annons

John Lennons glasögon sålda för 1,7 miljoner

Nöje • Publicerad 13 december 2019
John Lennon bar ofta runda glasögon. Arkivbild.
John Lennon bar ofta runda glasögon. Arkivbild.Foto: AP/TT

Ett par solglasögon som John Lennon råkat glömma i baksätet på en bil har sålts på auktion i London för motsvarande 1,72 miljoner kronor. Solglasögonen hade Lennons favoritform, runda, med glas som skiftade i grönt. De såldes av Alan Herring, som under 1960-talet jobbade som chaufför åt flera av medlemmarna i The Beatles.

"Jag hade plockat upp John, Ringo och George i Ringos Mercedes och körde killarna till kontoret. När John gick ur bilen märkte jag att han hade lämnat sina solglasögon i baksätet. De hade förlorat ett av glasen och ena bågen var lös. Jag frågade John om han ville att jag skulle låta laga dem, men han sade att de var bara för syns skull", säger Herring i ett uttalande.

Chauffören fixade aldrig till dem utan sålde dem i stället – 51 år senare – vid en speciell Beatles-auktion där bland annat ett halsband med bjällror som tillhört George Harrison även såldes för motsvarande 125 000 kronor.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons