Annons

Jobbstatistik gladde Wall Street

Positiv jobbstatistik och lugnande signaler från den kinesiska ekonomin var två faktorer som fick USA-börserna att lyfta på fredagen.
Börs • Publicerad 1 november 2019
USA-börserna avslutade handelsveckan positivt. Arkivbild.
USA-börserna avslutade handelsveckan positivt. Arkivbild.Foto: Mark Lennihan

Inbromsningen i antalet nya jobbtillfällen blev inte så tvär som väntat. Enligt månadssiffror från USA:s arbetsmarknadsdepartement skapades 128 000 nya jobb utanför jordbrukssektorn i USA i oktober. Analytiker hade räknat med 89 000.

Den kinesiska tillverkningsindustrin visade oväntat upp en ökning i oktober, något som fick oron för en global tillväxtminskning att dämpas hos investerarna. Den statliga nyhetsbyrån Nya Kina rapporterade också att handelssamtalen mellan USA och Kina gjort framsteg.

Annons

Apple har vädjat till Trumpadministrationen att avstå från att lägga tullar på ett antal produkter, bland annat Appleklockor och komponenter, som tillverkas i Kina. Teknikbolagets aktie steg 2,8 procent.

Sökjätten Google köper Fitbit, en av världens största tillverkare av aktivitetsarmband och smartklockor, i en affär som uppges vara värd runt 20 miljarder kronor. Googles moderbolag Alphabet steg 1,1 procent och Fitbits aktie rusade 15,6 procent.

Exxon steg 2,8 procent sedan oljebolagets delårsrapport slagit förväntningarna.

Dow Jones industriindex steg 1,1 procent liksom Nasdaqs kompositindex. S&P 500 ökade 1,0 procent. Både Nasdaq och S&P 500 nådde nya högstanivåer.

För hela veckan steg Dow Jones 1,4 procent, Nasdaq lyfte 1,7 procent och S&P 500 gick upp 1,5 procent.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons