Annons

Jemens president i samtal med separatister

Jemen • Publicerad 7 november 2019
President Abd Rabu Mansur Hadi välkomnar samtal med separatistgruppen Södra övergångsrådet i förhandlingar om delat ledarskap och försök till fred i södra Jemen. Arkivbild.
President Abd Rabu Mansur Hadi välkomnar samtal med separatistgruppen Södra övergångsrådet i förhandlingar om delat ledarskap och försök till fred i södra Jemen. Arkivbild.Foto: Richard Drew/AP/TT

Jemens president Abd Rabu Mansur Hadi har träffat representanter för det separatistiska, oppositionella Södra övergångsrådet i ett första möte sedan parterna kunnat enas om att försöka nå en maktdelning i södra delen av landet.

I mötet med separatistledaren Aidarus al-Zubaidi prisade Jemens president försöken att komma vidare med uppgörelsen, rapporterar Jemens statliga nyhetsbyrå Saba.

Annons

Regimen stöttas av Saudiarabien, medan Södra övergångsrådet har stöttats av Förenade arabemiraten, i kriget mot Huthirebellerna. Trots den gemensamma fienden drev separatisterna, som krävt ett självständigt Sydjemen, i augusti ut regeringsstyrkor från staden Aden.

Presidentens utspel kom samtidigt som en beväpnad grupp attackerade en militärbas i Mocka vid Röda havet. Minst sex personer dödades, attacken påverkade även Läkare utan gränser som tvingades stänga ett sjukhus på grund av säkerhetsrisken. Ingen grupp har tagit på sig ansvaret för attacken.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons