Annons

Jazzklubben Nefertiti begärs i konkurs

Musik • Publicerad 6 april 2020
Jazzklubben Nefertiti begärs i konkurs. Arkivbild.
Jazzklubben Nefertiti begärs i konkurs. Arkivbild.Foto: Åsa Westerlund / SvD / TT

Bolaget bakom jazzklubben Nefertiti i Göteborg har begärts i konkurs. Det skriver Göteborgs-Posten.

– När vi tappade alla intäkter tog det en månad och sedan var det rökt. Det saknas i dagsläget 800 000 kronor och mitt besked till styrelsen var att vi behövde få in 1,5 miljoner omgående för att rädda situationen. Det var förstås omöjligt, säger Lars Lidaräng, som är ordförande för såväl föreningen som bolaget Nefertiti till tidningen.

Annons

Skulderna utgörs bland annat av hyra och skattebetalningar.

– Jag har legat på kulturdepartementet om de utlovade stödpengarna, men det finns inte en chans att de skulle kunna komma så snabbt som vi behöver, säger Lars Lidaräng.

Det är bolaget Nefertiti AB som driver den affärsmässiga verksamheten, medan föreningen Nefertiti äger varumärket. Nu vill föreningen undersöka om de på något sätt kan strukturera om verksamheten för att fortsätta förse göteborgarna med jazz.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons