Annons

Jättebeslag av heroin i Slovenien

Slovenien • Publicerad 13 november 2019
I ett tillslag i Slovenien har polisen hittat 730 kilo heroin. Arkivbild från ett annat narkotikabeslag.
I ett tillslag i Slovenien har polisen hittat 730 kilo heroin. Arkivbild från ett annat narkotikabeslag.Foto: Boris Grdanoski/AP/TT

Ett jättebeslag av heroin har gjorts vid ett tillslag i Slovenien. I en lagerlokal i hamnstaden Koper hittade slovensk polis 730 kilo heroin inrullat i plast i en container som skickats från Iran.

Narkotikan beräknas vara värd 52 miljoner euro (nära 570 miljoner kronor) och är det största beslaget hittills i Slovenien, enligt lokala medier.

Annons

Tillslaget gjordes den 30 oktober. Utredningen har drivits i samarbete med Eurojust, EU:s samarbetsorgan för åklagarmyndigheter, samt med ungersk polis. Slovenska poliser som jobbade under täckmantel lät också 61 kilo av heroinet fortsätta till sin avsedda adressat, i Ungern.

Den 5 november greps en 47-årig ungersk man när han hanterade försändelsen i en lagerbyggnad i Budapest, enligt ungersk polis som också uppger att heroinet var tänkt att säljas i olika EU-länder.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons