Annons

Jane Fonda gripen – igen

Film • Publicerad 2 november 2019
Jane Fonda förs iväg av polis efter ännu en olovlig klimatdemonstration.
Jane Fonda förs iväg av polis efter ännu en olovlig klimatdemonstration.Foto: Manuel Balce Ceneta/AP/TT

Jane Fonda har gripits av polis i Washington ännu en gång.

Den 81-åriga Hollywoodstjärnan greps i samband med att hon deltog i en klimatdemonstration som saknade tillstånd.

Annons

– Den här gången kanske de håller mig över natten och det är okej, ingen stor grej, sade Fonda till reportrar när hon fördes iväg i handfängsel.

Fonda har tidigare berättat att hon inspirerats av Greta Thunbergs skolstrejk, och att hon planerar att demonstrera, och därmed gripas, varje fredag.

– Det här är ett sätt att använda mitt kändisskap för att få ut budskapet att vi står inför en kris som avgör huruvida våra barn och barnbarn har en framtid som ens är beboelig, säger Fonda enligt AFP.

Jane Fonda är känd för sin politiska aktivism som började på 1970-talet med protester mot USA:s inblandning i Vietnamkriget.

Sina 81 år till trots är hon fortfarande högst aktiv inom skådespelaryrket, bland annat som en av huvudrollsinnehavarna i Netflix-serien "Grace and Frankie".

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons