Annons

Jan Johansen tvekade inför att ersätta Flinck

Jan Johansen kommer att ersätta Thorsten Flinck i lördagens deltävling i Melodifestivalen. Ett beslut som han behövde överväga, berättar han.
Melodifestivalen • Publicerad 4 februari 2020
Jan Johansen kommer att framföra "Miraklernas tid" i Melodifestivalen. Pressbild.
Jan Johansen kommer att framföra "Miraklernas tid" i Melodifestivalen. Pressbild.Foto: Stina Stjernkvist/SVT

Skådespelaren Thorsten Flinck diskvalificerades nyligen från sin medverkan i Melodifestivalen. Anledningen är att han står åtalad för olaga hot och skadegörelse och enligt SVT:s regler kan en person som är inblandad i en rättsprocess inte vara med och tävla.

"Något allvarligt"

När Jan Johansen uppträdde i mellanakten under Melodifestivalens första deltävling så kallades han till ett möte med produktionen.

Annons

– Karin Gunnarsson som är projektledare sade att de ville tala med mig i enrum. Jag blev lite rädd att det hade hänt något allvarligt. De förklarade att det hade uppstått en situation som gjorde att bidraget inte kunde framföras av originalartisten.

SVT ville veta om Jan Johansen kunde tänka sig att med bara en veckas varsel framföra låten "Miraklernas tid" i Melodifestivalen.

– Jag sa att "det måste jag tänka på". Det dröjde lite innan jag förstod att det här är ett skarpt läge för dem. Jag sade att om jag kan ställa in mina andra åtaganden så kan jag göra det.

TT: Hur kände du när du tackade ja?

– Det var många olika känslor. Nu har jag blivit anlitad och vill göra låten så bra som möjligt. Det är inte riktigt den slags låt som jag har gjort tidigare, men det kanske passar mig bättre än vad jag själv trodde från början. Jag känner mycket för den och den har en fin poetisk text.

Fylla Flincks skor

Att fylla Thorsten Flincks skor har det inte varit fråga om, menar artisten. Han har inte heller ändrat numret speciellt mycket.

– Jag har gjort en liten ändring av tonarten, det gick att höja den ett tonsteg så att den passade min röst bättre. Vi är två olika estradörer och sångare, där Thorsten Flinck är mer av en skådespelare medan jag förmedlar mina känslor med ögonen och ansiktsuttryck. Jag känner att jag får tolka den på mitt eget sätt, säger han.

TT: Vad tror du om dina chanser?

– Jag har inte hunnit tänka på det. Jag satsar på att framföra låten så bra som möjligt, då känner jag mig som en vinnare.

Ann Edliden/TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons