Annons

Ivorianske sångaren Dj Arafat död i olycka

Musik • Publicerad 12 augusti 2019
Dj Arafat gjorde bland annat musik till storfilmen "Black Panther".
Dj Arafat gjorde bland annat musik till storfilmen "Black Panther".Foto: Disney/Marvel Studios

Ivorianske sångaren Dj Arafat har dött efter en trafikolycka i Abidjan i Elfenbenskusten, det rapporterar det statliga tv-nätverket RTI.

Dj Arafat, eller Ange Didier Huon som han egentligen hette, uppges ha kört en motorcykel som kolliderade med en bil. Han fördes till sjukhus med allvarliga skador men hans liv gick inte att rädda.

Annons

Dj Arafat, född i Abidjan 1986, var mycket populär i de fransktalande länderna i västra och centrala Afrika. Han gjorde bland annat musik till storfilmen "Black Panther" och släppte elva album under sin karriär.

I ivorianska medier kallas sångaren kungen av "Coupé-Décalé", en dansmusikstil utvecklad i Paris med influenser av ivoriansk musik med mycket bas och trummor, enligt .

Elfenbenskustens kulturminister Maurice Kouakou Bandaman beklagade beskedet och lovade att en hyllningsceremoni ska hållas för artisten.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons