Annons

Internt bråk i Hyresgästföreningen

Hyresgästföreningens förbundsstyrelse tar med omedelbar verkan direkt kontroll över föreningens västra region.
"Allvarliga oegentligheter och överträdelser" med koppling till regionstyrelsen uppges vara orsaken.
Bostad • Publicerad 4 februari 2020
Den regionala styrelsen för Hyresgästföreningens västra region sidsteppas med omedelbar verkan av förbundsstyrelsen. Arkivbild.
Den regionala styrelsen för Hyresgästföreningens västra region sidsteppas med omedelbar verkan av förbundsstyrelsen. Arkivbild.Foto: Helena Landstedt/TT

"Vi agerar för att säkerställa en säker hantering av regionens resurser", säger förbundsordförande Marie Linder i ett pressmeddelande. Hon talar också om indikationer på att "regionstyrelsen saknar kontroll över regionen".

Enligt pressmeddelandet ska förbundsledningen nu göra en utredning av händelserna i västra regionen, som har cirka 73 000 medlemmar.

Annons

Flera medier har rapporterat om en politisk strid i hyresgästernas västra region. Enligt Hyresgästföreningens egen tidning, Hem & Hyra , är bakgrunden att regionordföranden Kristofer Lundberg även är aktiv inom Rättvisepartiet Socialisterna. Lundberg får både stöd och kritik av olika förtroendevalda i regionen, enligt Hem & Hyra.

Förbundsstyrelsen uppmanar nu Lundberg att ta en "timeout" medan utredningen pågår.

I en kommentar till Hem & Hyra säger Kristofer Lundberg att han inte känner till några ekonomiska oegentligheter och inte har fått någon indikation om vad det skulle röra sig om. Han tror att det handlar om det kommande regionfullmäktigemötet med tillhörande nyval och säger att "förbundsstyrelsen varit motståndare till mig ända sedan jag blev vald".

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons