Annons

Instagram döljer gillamarkeringar i USA

Nöje • Publicerad 9 november 2019
Instagram döljer "likes" i USA. Arkivbild.
Instagram döljer "likes" i USA. Arkivbild.Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix / TT

Instagram fortsätter att experimentera med gillafunktionen på plattformen. I ett försök att få bort tävlingsmomentet i strävandet efter så många gillamarkeringar, "likes", som möjligt har plattformen under året tagit bort möjligheten att se dessa för ett antal användare i bland annat Australien, Kanada och Brasilien.

Nu står USA på tur, meddelar Instagrams vd Adam Mosseri.

Annons

– Vi är beredda att ta beslut som skadar verksamheten om det leder till bättre välbefinnande och hälsa, sade Mosseri under ett publikt panelsamtal, skriver Businessinsider.

Förändringen gör att ett antal användare inte längre kommer att kunna se hur många gillamarkeringar andra användare har fått på inlägg. Däremot kommer det fortfarande vara möjligt att se hur många som gillat de inlägg man själv publicerat.

Förändringarna kommer sedan en debatt blossat upp gällande sociala mediers påverkan på användares psykiska hälsa, och görs i ett inledande skede som ett test som ska utvärderas.

Instagram ägs av sociala medier-jätten Facebook och plattformen har över en miljard användare världen över.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons