Annons

Ingen värd på Oscarsgalan – i år heller

För andra året i rad och för tredje gången någonsin kommer Oscarsgalan att stå utan en värd.
Film • Publicerad 8 januari 2020
Oscarsgalan kommer – precis som förra året – inte att ha någon värd. Arkivbild.
Oscarsgalan kommer – precis som förra året – inte att ha någon värd. Arkivbild.Foto: Matt Sayles/AP/TT

Årets Oscarsgala kommer inte att ledas av en officiell värd, uppger Karey Burke, vd för tv-bolaget ABC som sänder galan.

– Låt mig bekräfta detta här och nu. Tillsammans med Oscarsakademin har vi bestämt oss för att inte ha någon traditionell värd det här året, säger han.

Annons

2019 års gala var den första sedan 1989 som hölls utan en värd efter att den tilltänkta värden, komikern Kevin Hart, avsagt sig uppdraget då han kritiserats för homofobiska Twitterinlägg.

Fokus låg i stället på de Hollywoodstjärnor som presenterade vinnarna och musikaliskt öppningsnummer signerat rockbandet Queen. ABC kunde sedan glädjas åt att det årets gala bröt en fyra år lång trend av sjunkande tittarsiffror.

Karey Burke förklarar att man i år vill spinna vidare på förra årets succé som enligt honom innehöll ett "enormt underhållningsvärde, stora musiknummer och mycket komik".

Årets Oscarsgala, den 92:a i ordningen, äger rum den 9 februari. Nomineringarna i de olika priskategorierna presenterades den 13 januari.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons