Annons

Ingen tränareffekt – Leksand föll mot Malmö

Vissa spelare i Leksand kommer på onsdagen att få allvarliga samtal av sin nye tränare.
Det signalerade den nye Leksandstränaren Ulf Samuelsson sedan dalalaget förlorat mot Malmö med 3­–2:
Ishockey • Publicerad 11 februari 2020
Leksand förlorade i Ulf Samuelssons första match som tränare för laget. Arkivbild.
Leksand förlorade i Ulf Samuelssons första match som tränare för laget. Arkivbild.Foto: Tommy Pedersen/TT

De som, inför matchen mot Malmö, väntade sig speedade Leksandsspelare på toppvarv, som en snabb effekt av tränarbytet, blev riktigt besvikna.

Malmö körde över Leksand i inledningen av matchen och det var främst genom tillfälligheter och eget slarv av Malmö som gjorde att Leksand ledde matchen med 2–1 efter två perioder.

Annons

Och i sista perioden rasade Leksand ihop samtidigt som Malmö gjorde två mål, varav ett i boxplay, och vann matchen.

Spelarkritik

Efteråt var Ulf Samuelsson märkbart besviken, både över förlusten, inställningen av laget samt på ett antal individuella spelare.

– Tror inte jag redan nu går in och individuellt kritiserar spelare. Jag får ta någon match till. Men några tänker jag redan nu på, som jag ska jobba med i morgon, sade Ulf Samuelsson.

Han var på flera sätt besviken över sitt lags insats.

– I första perioden saknade jag speeden. Jag har ju sett hur snabba grabbarna är på träning, men det syntes inte nu. Vi var nervösa och tänkte för mycket. Totalt sett vann Malmö rättvist i dag, sade Ulf Samuelsson.

Han såg riktigt bister ut i tredje perioden när leksingarnas dåliga självförtroende lyste igenom i powerplay där de också släppte in Malmö när Fredrik Händemark kvitterade i boxplay.

– Det var slarvigt. Man kan inte ge det andra laget sådan energi, sade Leksandstränaren.

Kvaltider

Den här förlusten blev extra tung för Leksand eftersom Linköping vann över Frölunda och nu är det tio poäng upp till Linköping.

Det ser ut att bli nya kvaltider för Leksand.

– Det var synd. Riktigt synd, sade Ulf Samuelsson om Linköpings seger, samtidigt som han signalerade att här gäller det att ha tålamod.

Annons

Men hur länge dröjer det till hans arbete ger effekt på laget?

– Det kan jag inte garantera. Det jag kan garantera att vi jobbar så hårt vi kan. Vi tränar på detaljer. Förhoppningsvis blir det bättre redan på torsdag.

Martin Karlsson, lagkapten i Leksand, intygar att Ulf Samuelsson skapat ny energi i laget.

– Under matcherna märks det både bakom och på bänkarna, sade han.

"Vann rättvist"

Malmö visade prov på lagmoral i den här matchen. Trots spelövertag, bortdömt mål och slarv låg skåningarna under med 2–1 i andra pausvilan. Därefter vände laget till seger med 3­–2 i sista perioden.

Efter matchen berättade Malmös tränare om snacket i omklädningsrummet i andra pausvilan:

– Vi lovade varandra inför tredje perioden att göra så gott vi kunde. Jag kände att det var ett bra flow i gänget och bra energi. Sedan gick vi ut vände matchen. Det var tufft ett tag när vi drog på oss utvisningarna, men vi vann rättvist.

Rättelse: I en tidigare version förekom felaktiga uppgifter om slutresultatet. Rätt är att Malmö vann med 3–2.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons