Annons

Inga överlevande i chilensk flygolycka

Vrakdelar som hittats i havet söder om Chile kommer från ett militärflygplan som varit försvunnet sedan i måndags.
Ingen av de 38 personerna ombord kan ha överlevt, enligt det chilenska flygvapnet.
Chile • Publicerad 12 december 2019
Ett militärt transportflygplan befaras ha störtat i Drakesundet. En flygradartjänst visar planets sista angivna position.
Ett militärt transportflygplan befaras ha störtat i Drakesundet. En flygradartjänst visar planets sista angivna position.Foto: Flightradar24/Twitter via NTB Scanpix/TT

Det militära transportflygplanet angav en sista position på måndagskvällen lokal tid, då det flög över Drakesundet, mellan Sydamerikas sydspets och Antarktis. Misstänkta vrakdelar som hittats tre mil söderut från den platsen bekräftas nu komma från planet.

I samband med det fyndet upptäcktes också mänskliga kvarlevor, meddelar Arturo Merino, högste chef vid det chilenska flygvapnet, vid en presskonferens.

Annons

– Skicket som vrakdelarna från planet var i innebär att det är praktiskt taget omöjligt att någon överlevde denna flygolycka, säger han.

Planet är ett större transportflygplan av Herculesmodell och hade 38 personer ombord. Det lyfte från Punta Arenas i södra Chile på måndagseftermiddagen lokal tid och var på väg till en flygbas på Antarktiska halvön när flygledningen plötsligt tappade kontakten med planet.

Då flygplanet endast hade bränsle för fem timmars resa antog chilenska myndigheter tidigt att det störtat eller nödlandat någonstans i Drakesundet.

I sökinsatsen deltar fartyg och flygplan från Chile, USA, Brasilien, Uruguay, Argentina. De söker över ett ungefär 1 000 kvadratkilometer stort område.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons