Annons

Inga divor i årets "Stjärnorna på slottet"

Den ena växte upp mitt i kändiseliten – den andra har haft ett liv kantat av trasiga familjeförhållanden, ett omtalat bankrån och en morddömd pappa.
Årets deltagare i "Stjärnorna på slottet" kommer från vitt skilda förhållanden.
Tv • Publicerad 10 december 2019
Pernilla Wahlgren medverkar i årets "Stjärnorna på slottet" i SVT.
Pernilla Wahlgren medverkar i årets "Stjärnorna på slottet" i SVT.Foto: Stina Stjernkvist/TT
Julia Dufvenius kommer bland annat att prata om sin upplevelse av att arbeta på Dramaten.
Julia Dufvenius kommer bland annat att prata om sin upplevelse av att arbeta på Dramaten.Foto: Stina Stjernkvist/TT
Måns Möller är en av kändisarna i årets "Stjärnorna på slottet".
Måns Möller är en av kändisarna i årets "Stjärnorna på slottet".Foto: Stina Stjernkvist/TT
Måns Möller, Pernilla Wahlgren, Julia Dufvenius, Björn Kjellman och Dragomir Mrsic medverkar i "Stjärnorna på slottet", som har premiär den 28 december i SVT.
Måns Möller, Pernilla Wahlgren, Julia Dufvenius, Björn Kjellman och Dragomir Mrsic medverkar i "Stjärnorna på slottet", som har premiär den 28 december i SVT.Foto: Stina Stjernkvist/TT

Pernilla Wahlgren föddes i princip in i rampljuset med skådespelarföräldrarna Christina Schollin och Hans Wahlgren. Under de senaste åren har tv-tittarna kunnat följa hennes liv i realityprogrammet "Wahlgrens värld" och på sociala medier där hon har hundratusentals följare. Men har hon någonting kvar att berätta om i "Stjärnorna på slottet"?

– Det här skiljer sig från "Wahlgrens värld" eftersom det blir en tillbakablick. Jag gjorde min första roll när jag var fyra och de har hittat klipp från det. Det blir en resa, inte bara privat utan genom min karriär. Jag tycker att jag är personlig utan att hänga ut någon. Men jag fattar, vad finns kvar av mig att prata om? Jag lyckades ändå hitta lite, säger Pernilla Wahlgren.

Annons

I programmet berättar hon bland annat om hur hon mådde efter separationen från sin tidigare partner, strax efter att sonen Theo kommit till världen.

– När jag var mitt i det ville jag inte prata om det, men sedan får man distans. För mig är det lättare att prata om allting som har varit jobbigt i mitt liv eftersom jag är vän med båda mina exmän, säger hon.

Vann komikerhatten

Komikern Måns Möller berättar att han tackade ja när han hörde att Pernilla Wahlgren skulle vara med.

– Jag fick tuff konkurrens, jag trodde att jag skulle vara den vid middagsbordet som sade någonting roligt när det blev tokigt, men hon var alltid snabbare än jag, hon vann komikerhatten, säger han.

Måns Möller ser på deltagarna som en perfekt blandning mellan finkultur och fulkultur.

– I tidigare säsonger har de bråkat och spelat fiol. I år har ingen aktivitet varit värdelös och ingen har varit en diva, alla har varit genuint intresserade, kanske för att alla hade en bra story. Det har varit allt från "tystnad tagning" till en tuff uppväxt med trasiga familjeförhållanden, mord och droger, säger han.

Pratar om Dramaten

Dragomir Mrsic är dömd för ett omtalat bankrån mot Gotabanken och efter fängelsestraffet sadlade han om till skådespelare. Han kommer att berätta om hur hans pappa dömdes för mord, och hur hans syskon gick bort för tidigt.

Julia Dufvenius är anställd på Dramaten men är för tillfället tjänstledig. Under sin dag kommer hon bland annat att berätta om hur hon upplevde att Sveriges nationalscen för teater präglades av tystnadskultur och orättvisa.

– Det jag pratar om i programmet skedde ganska långt tillbaka i tiden. Det jag känner när jag ser det är att vad jag har anpassat mig, Gud vad jag inte vill göra det mer, säger hon.

Programmet har premiär den 28/12.

Sofia Sundström/TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons