Annons

Indiskt par stenat till döds för giftermål

Indien • Publicerad 7 november 2019
Karnataka, Indien
Karnataka, IndienFoto: 

En kvinna och en man som gift sig, och som sedan flytt sin hemby i Karnataka i södra Indien, har mördats av kvinnans anhöriga. Kvinnan och mannen tillhörde inte samma kast, och paret valde att bosätta sig i bland annat Bangalore då de kände sig hotade.

Paret, båda 29 år och med två barn tillsammans, återvände dock tre år efter giftermålet till hembyn för att hälsa på släktingar.

Annons

– De två sågs av bybor på onsdagen, som berättade om deras besök för kvinnans broder. Han samlade en hop som attackerade paret och dödade dem med stenar, säger den lokale polisen Guru Shanth.

– Tre huvudmisstänkta har identifierats, däribland kvinnans broder och farbroder.

Liknande mord utförs ofta av nära släktingar eller byäldste i byar där man har en rigid syn på det religiösa kastsystemet och betraktar ett giftermål mellan personer från olika kaster som något som förstör familjens rykte.

Indiens högsta domstol beslutade 2011 att sådana mord ska bestraffas med döden.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons