Annons

Indiska bybor slog ihjäl attackerande tiger

Indien • Publicerad 26 juli 2019
En bengalisk tiger i nationalparken Bannerghatta söder om indiska Bangalore. Tigern på bilden har inget med texten att göra. Arkivbild.
En bengalisk tiger i nationalparken Bannerghatta söder om indiska Bangalore. Tigern på bilden har inget med texten att göra. Arkivbild.Foto: Aijaz Rahi/AP/TT

Indisk polis har gripit fyra personer efter att en mobb med ilskna bybor slagit ihjäl en tigerhona.

En stor grupp beväpnade människor omringade djuret och slog ihjäl henne med batonger och spjut, enligt en distriktsdomare.

Annons

Tigern ifråga hade tidigare attackerat nio personer i byn i delstaten Uttar Pradesh, varav en senare avled på sjukhus.

Det är den senaste incidenten i en rad konfrontationer mellan människor och vilda djur i landet. Experter anser att krympande habitat och födobrist för djuren är bidragande orsaker.

Runt 30 personer dödades av tigrar i Indien 2018. Bara i år har fler än 60 tigrar hittills dödats i landet, däribland en hona och hennes två ungar tidigare i sommar.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons