Annons

Illegal nedladdning och strömning minskar

Nöje • Publicerad 7 februari 2020
Användandet av illegala tjänster för mediekonsumtion minskar, enligt en ny undersökning beställd av Patent- och registreringsverket. Arkivbild.
Användandet av illegala tjänster för mediekonsumtion minskar, enligt en ny undersökning beställd av Patent- och registreringsverket. Arkivbild.Foto: Christine Olsson/TT

Användandet av illegala tjänster för film, tv, spel, musik och ljudböcker minskar i Sverige, enligt en ny undersökning utförd av Kantar Sifo på uppdrag av Patent- och registreringsverket.

Sedan 2017 har antalet illegala användare i Sverige sjunkit från 21 till 14 procent. Störst är minskningen i åldrarna 16 till 29 år.

Samtidigt som det illegala användandet går ner ökar den generella användningen av digitala tjänster för mediekonsumtion. Bra utbud, hög teknisk kvalitet och att tjänsterna är lagliga nämns som de viktigaste kriterierna vid valet av tjänster.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons