Annons

Huthier kräver total reträtt

Jemen • Publicerad 9 juli 2019
Effekten av ett flygangrepp i Sanaa av saudiskledda stryrkor i våras. Arkivbild.
Effekten av ett flygangrepp i Sanaa av saudiskledda stryrkor i våras. Arkivbild.Foto: Hani Mohammed/AP/TT

"Vi uppmanar angriparna att dra sig ur Jemen, eftersom Republiken Jemen avvisar aggression, belägring och flygförbud", twittrar Mohammed Ali al-Huthi, leare för Huthirebellernas Högsta revolutionära utskott, i ett svar på Förenade arabemiratens besked om partiell reträtt.

Emiraten är en viktig del i den saudiskledda koalition som ingrep i mars 2015 för att försvara den internationellt erkända regimen mot Huthirebellerna. En högt uppsatt källa sade i måndags till reportrar att Emiraten minskar sina styrkor i Jemen och siktar mer på en fredlig lösning än en militär.

Rebellernas områden har flygbombats i fyra år, vilket skadat och dödat mängder av civila, förstört vägar och byggnader och ödelagt samhällen. De senaste veckorna har Huthirebellerna ökat sina angrepp mot Saudiarabien med robotar och drönare.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons