Annons

Hunt–Johnson: "En ordningsman mot ett busfrö"

Den brittiska ledarstridens enda tv-sända duell blev en frän historia.
Tidningen Daily Mail beskriver debatten mellan Jeremy Hunt och Boris Johnson som ett möte mellan klassens ordningsman och busfrö.
Storbritannien • Publicerad 10 juli 2019
Tv-debatten mellan Boris Johnson (till vänster) och Jeremy Hunt (till höger).
Tv-debatten mellan Boris Johnson (till vänster) och Jeremy Hunt (till höger).Foto: Stefan Rousseau/AP/TT

Mindre än två veckor återstår till dess att det står klart vem som tar över partiledarposten i Konservativa partiet, och därmed efterträder Theresa May som Storbritanniens premiärminister.

Under tisdagskvällen möttes de två återstående kandidaterna i en tv-sänd debatt. Tonen i duellen mellan utrikesminister Jeremy Hunt och den favorittippade tidigare utrikesministern och Londonborgmästaren Boris Johnson var stundtals besk, och debatten dominerar de brittiska tidningarnas förstasidor.

Utser Hunt till vinnare

Annons

"Som att se en ordningsman debattera med klassens busfrö", skriver Henry Deedes, som samtidigt utser Hunt till debattens klara vinnare.

Även tar fasta på Hunts offensiva stil, och tar hjälp av Alice Cooper för att sammanfatta utrikesministerns insats: "No more Mr. Nice Guy".

kolumnist Patrick Kidd beskriver duellen som en kamp om "ett korttidskontrakt på en fastighet i centrala London och den tillfälliga vårdnaden om en katt vid namn Larry", syftande på 10 Downing Streets huskatt sedan 2011, med titeln förste musjägare.

Syrlig stämning

politikreporter Jessica Elgot lyfter å sin sida fram den syrliga stämningen mellan Hunt och Johnson, som inte ens på en direkt uppmaning att nämna en positiv egenskap hos motståndaren valde att bjuda till.

– Jag beundrar verkligen hans förmåga att ändra sig och kampanja för brexit nu, det är en viktig egenskap, sade Johnson, en pik mot den tidigare "bremain"-anhängaren Hunt.

– Jag beundrar hans förmåga att svara på en fråga, dra på mungiporna och sedan glömma frågan. Det är en utmärkt egenskap hos en politiker, men kanske inte hos en premiärminister, sade Hunt.

Pontus Ahlkvist/TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons