Annons

Houellebecq-roman blir pjäs på Stadsteatern

Teater • Publicerad 12 november 2019
Michel Houellebecqs "Serotonin" sätts up av Kulturhuset Stadsteatern. Arkivbild.
Michel Houellebecqs "Serotonin" sätts up av Kulturhuset Stadsteatern. Arkivbild.Foto: Thibault Camus/AP/TT

Michel Houellebecqs roman "Serotonin" sätts upp som teaterpjäs på Kulturhuset Stadsteatern i Stockholm, med Sven Ahlström i huvudrollen.

Houellebecq, ofta kallad fransk litteraturs "enfant terrible", har under året rönt stor framgång med "Serotonin". I april tog den kontroversielle och bästsäljande författaren emot utmärkelsen Hederslegionen av president Emmanuel Macron.

Annons

Författarens kamp med depressioner och alkoholism avhandlas ofta genom hans romanfigurer, vilket många menar är fallet även i "Serotonin".

"Houellebeqcs romanfigur är fylld till bredden av längtan, ånger och hopplöshet och han beskriver även de svartaste stunder med en munterhet som gör att man inte vill lämna hans sällskap. Hur illa det än verkar gå", säger Sven Ahlström" om rollen som Florent-Claude Labrouste, enligt ett pressmeddelande.

"Serotinin" får Skandinavienpremiär den 27 mars 2020.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons