Annons

Hoppas på draghjälp från hästfolket

Klara Hammarström har tävlingsvana från bland annat ponny-EM. Nu hoppas hon på draghjälp i Melodifestivalen från Sveriges hästälskare.
Melodifestivalen • Publicerad 8 februari 2020
Klara Hammarström sjunger låten "Nobody" i sin debut i Melodifestivalen.
Klara Hammarström sjunger låten "Nobody" i sin debut i Melodifestivalen.Foto: Claudio Bresciani/TT

De svenska hästälskarna har de senaste åren fått en del uppmärksamhet och anklagades för en "röstkupp" när hoppryttaren Peder Fredricson röstades fram till Jerringpriset för några år sedan.

Men Klara Hammarström tar gärna hjälp av hästfolket i sin debut med "Nobody" i Melodifestivalen.

Annons

– De gillar ju att rösta. Jag har en familj, hela hästfolket, och det känns kul, säger Hammarström.

– Vi hästfolk är ganska extrema. Jag älskar att ha det här folket bakom mig, för jag är ju fortfarande hästtjej.

Den 19-åriga debutanten, känd även från SVT-serien "Familjen Hammarström" om henne, föräldrarna och de nio syskonen, har varit en framgångsrik ungdomsryttare med bland annat ett lagbrons i fälttävlan från ponny-EM 2015. Men nu har hon, i alla fall tillfälligt, sadlat om till musikartist.

– Jag är van vid att sitta på en häst, där man är tyst och lugn. Här måste man förmedla känslor och uttryck. Men det ska ju komma naturligt om man verkligen gillar det här – och det gör jag ju, säger hon.

Jens Bornemann/TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons