Annons

Hoppas att ÖFK-aktier blir årets julklapp

Östersunds FK saknar fortfarande många miljoner kronor för att lösa den ekonomiska krisen. De pengarna hoppas man få in genom aktieförsäljning.
Fotboll • Publicerad 12 november 2019
"Jag tror på det här" står det på Östersundssupportrarnas halsdukar. Men kommer de att rädda klubben genom att köpa aktier? Arkivbild.
"Jag tror på det här" står det på Östersundssupportrarnas halsdukar. Men kommer de att rädda klubben genom att köpa aktier? Arkivbild.Foto: Per Danielsson/TT

Ledningen för fotbollsklubben Östersunds FK pressades hårt under ett 2,5 timme långt medlemsmöte på måndagskvällen.

Bland annat ville medlemmarna veta om den ekonomiskt hårt ansatta klubben kommer att klara elitlicensen, för att få fortsätta att spela i allsvenskan.

Annons

– Vi räknar med att ha elitlicens 2020. Men vi har den inte än, sade Ivarsson till Östersunds-Posten.

ÖFK behöver få in 20 miljoner kronor till årsskiftet. Därför startade man en försäljning av aktier i klubben, för 2 000 kronor styck. Försäljningen har gått trögare än förväntat och emissionen förlängs därför till årsskiftet.

– Den (försäljningen) kommer att ta fart. Vi räknar med att det blir årets julklapp i Jämtland, sade Ivarsson.

Vd:n meddelade under mötet att budgeten för nästa år ser ut att bli runt 55 miljoner kronor, att jämföra med årets budget på 80 miljoner.

Klubbens tidigare ordförande, Daniel Kindberg, dömdes nyligen till tre års fängelse för ekonomisk brottslighet, varav den största delen av pengarna hamnade i fotbollsklubben.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons