Annons

Hopp om handelsavtal gav Wall Street-rekord

Börs • Publicerad 12 december 2019
Kurserna steg på Wall Street efter signaler om att ett handelsavtal mellan USA och Kina i princip är klart. Arkivbild
Kurserna steg på Wall Street efter signaler om att ett handelsavtal mellan USA och Kina i princip är klart. ArkivbildFoto: Richard Drew/AP/TT

USA-börserna tog ett glädjeskutt efter flera signaler om att USA och Kina har kommit överens i handelssamtalen. Två av tre ledande index på Wall Street lyfte till nya rekordnivåer.

Först twittrade president Donald Trump att ett handelsavtal med Peking är nära förestående. Därefter rapporterade Bloomberg News att ett första steg bara väntar på Trumps signatur.

Annons

De tre ledande indexen på Wall Street inledde torsdagen ner, men steg efter Trumps tweet. Senare under dagen föll de tillbaka något, något som analytiker förklarade med "naturlig skepsis" med tanke på att tidigare signaler om avtal inte alltid burit frukt.

Bland rapporterande bolag steg flygbolaget Delta Air Lines med 3,2 procent efter en prognos om ökade vinst och intäkter under 2020.

Dow Jones industriindex steg 0,8 procent, Nasdaqs kompositindex ökade 0,7 procent och S&P 500 lyfte 0,9 procent. För S&P 500 och Nasdaq är det nya rekordnivåer.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons