Annons

Högt trummande stör hockeysupporter

Hur högt får man heja på sitt lag?
Inte för högt, tycker en person i Blekinge, som anmält ishockeylaget Kallinge/Ronneby IF:s supportrar White Angels till Ronnebys kommunala miljökontor.
Ishockey • Publicerad 5 november 2019
En anmälare vill inte höra trummor när han ser på ishockey. Arkivbild.
En anmälare vill inte höra trummor när han ser på ishockey. Arkivbild.Foto: Erland Segerstedt/TT

White Angels hejar på sitt Krif, som spelar i hockeyettan södra, med ramsor och en trumma. Och det är den där trumman anmälaren har retat upp sig på, rapporterar Sydöstran.

”Har tröttnat på ljudnivån från trumman på läktaren. Det skulle vara önskvärt att mäta ljudnivån. Har jobbat inom träindustrin, och vet att hög ljudnivå skadar hörseln. Det finns även barn och ungdomar i klacken”, skriver besökaren i sin anmälan till Ronneby kommuns miljö- och byggnadsförvaltning.

Annons

– Vi har använt samma trumma i tio år utan att någon har haft några invändningar, säger White Angels ordförande Mattias Johnsson till Sydöstran.

Johnsson tror att ombyggnader i ishallen i Kallinge under året kan ha påverkat hur hejarklackens sånger och trummande låter för den övriga publiken. Ljudnivån i hallen riskerar att vara fortsatt hög, Krif har spelat bra under hösten och ligger trea i hockeyettan södra.

Frågan om ett eventuellt trumförbud ligger nu hos miljökontoret, som ska ta ställning till om ljudmätningar ska genomföras under en av Krifs hemmamatcher.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons