1. Avdelningararrow-down
  2. Orterarrow-down
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down

Här ska Myhrer ta sina sista segrar

Levi, Yuzawa Naeba och Cortina.
Det är där André Myhrer ser sina bästa chanser att uppfylla karriärens sista stora målsättning – att ta minst två världscupsegrar till.
André Myhrer i Björnrike inför VM i Åre i vintras. Arkivbild.
Foto: Pontus Lundahl/TT
André Myhrer kör vidare en alpinsäsong till. Arkivbild.
Foto: Christine Olsson/TT

ERBJUDANDE!

Allt innehåll på bt.se, appen MinBT och e-tidning alla dagar. 3 månader för endast 99 kr! (ord pris 597 kr)

I fjol var det ett stundande VM på hemmaplan som fick honom att fortsätta, trots att han i och med OS-guldet egentligen hade nått sitt största mål redan.

I våras var det snarare ett revanschsug just efter VM i Åre som drev på.

André Myhrer, som fyller 37 i januari, höll på beslutet några månader. Men till slut bestämde han sig för ytterligare en säsong i den alpina världscupen, trots att vintern inte bjuder på något stort mästerskap.

I stället hittar den regerande OS-mästaren motivationen i att försöka putsa till sitt CV lite till. Myhrer står just nu på åtta världscupsegrar, men vill gärna komma upp i tvåsiffrigt innan han drar sig tillbaka.

– Det var det som jag gick i gång på i våras, det är något att hänga upp satsningen på, säger han.

– Man behöver något att jobba efter.

Fjärde bäst

Med sina åtta segrar är han redan fjärde bästa svensk genom tiderna bakom Ingemar Stenmark (86), Anja Pärson (42) och Pernilla Wiberg (24). Tanken är dock att det ska bli tio segrar senast i och med världscupavslutningen i italienska Cortina i mars – en backe som slalomherrarna i världscupen inte tävlat i på 30 år.

Förhoppningen är att den första segern ska komma redan slalompremiären i finländska Levi nästa helg.

– Jag hoppas att en seger kan komma redan i Levi, det är en backe som tilltalar mig, säger Myhrer, som i övrigt tror mest på tävlingen i japanska Yuzawa Naeba och just Cortina.

– I Japan är det en backe där jag var tvåa i senast, nära vinst. Och Cortina har jag inte kört i, men jag brukar vara rätt bra i nya backar så det ska bli spännande att köra.

Måndag till fredag

De – minst – två ytterligare segrarna lockar. En viktig del av beslutet att fortsätta var dock också ett delvis nytt träningsupplägg inför säsongen. För att kunna vara hemma med hustrun Madelene och de båda barnen har Myhrer förhandlat till sig ett upplägg med fler lediga helger och fler dagar på hemmaplan i Hudiksvall.

– Det är en utmaning för André att ha familj samtidigt, det respekterar vi och har försökt att anpassa upplägget efter det, säger landslagschefen Fredrik Kingstad.

Myhrer utvecklar:

– Det är lite mer måndag–fredag, det var en önskan att kunna ha det lite mer normalt hemma, utan de här långa perioderna av frånvaro, säger han.

– Madelene drar ett tungt lass i långa perioder. Hon måste också få ha sitt liv utanför jobb och barnpassning. Det var ett beslut vi tog gemensamt, att vi kan köra vidare med det här upplägget ett år till.

Läs mer

Sommarkrönika

Tänk att den fortfarande fungerar

”Ner i kartongen ska den inte igen.”

Nyheter

JUST NU: Haveri – flera populära appar har kraschat

Det är just nu störningar med strömningstjänsten Spotifys app, som inte kan öppnas i mobilen utan i stället direkt stängs av. På Twitter skriver Spotify att man undersöker problemet: "Något har gått snett och vi återkommer med information så fort vi kan."

Sport

Här är spelarbetygen efter förlängningsdramat

Elfsborg föll efter chanskavalkad mot IFK Göteborg i svenska cupen.

Herrljunga

Smittspårning pågår – covidsjuk arbetade i hemtjänsten: ”Oerhört nonchalant”

En person som arbetat inom hemtjänsten har bekräftats smittad. ”Det var en medveten handling”

17.45: Elfsborg–IFK Göteborg

Matchguide: Allt inför Elfsborgs cuprysare mot ärkerivalen

✓ Statistik på alla spelare ✓ BT:s tips ✓ Thelin: ”Det är vinna eller försvinna”

Nyheter

Olaglig bebyggelse vid Tolken måste bort

Anlade pirar, dammar och badtunna vid sjön, utan lov.