Annons

Hansen och Wollter bland årets vintervärdar

Flera hyllade sommarvärdar från 2019 är aktuella för "Vinter i P1" – däribland Stina Wollter och Anders Hansen.
Nöje • Publicerad 5 december 2019
Läkaren och författaren Anders Hansen kommer att prata om hjärnan i årets Vinter i P1. Arkivbild.
Läkaren och författaren Anders Hansen kommer att prata om hjärnan i årets Vinter i P1. Arkivbild.Foto: Anders Wiklund/TT
Stina Wollter kommer att vinterprata i P1. Arkivbild.
Stina Wollter kommer att vinterprata i P1. Arkivbild.Foto: Hanna Franzén/TT

"Hjärnstark"-författaren Anders Hansens sommarprat blev det mest lyssnade podd-programmet i årets "Sommar i P1", med 2,4 miljoner lyssningar. Nu är den folkkära överläkaren och skribenten aktuell med ett vinterprat, där han fortsätter berätta om ett av kroppens viktigaste organ.

"Varför är det så viktigt för oss att tillhöra en grupp? Varför vill vi tro på vissa saker? Vad är det egentligen som händer där innerst inne i oss, i våra hjärnor? Det vill jag berätta om i mitt vinterprat", säger han i ett pressmeddelande.

Annons

Även konstnären och radioprataren Stina Wollter är tillbaka. Hennes sommarprat om en livsavgörande relation med en åttaårig cancersjuk flicka fick flest reaktioner på sociala medier. Den här gången kommer hon att prata mer om den skapande människan, möten i livet och konsten.

Lyssnarnas sommarvärd från 2019, Madeleine In Hwa Björk, kommer att göra ett avsnitt. I sitt sommarprat berättade hon om hur hon som adopterad sökt efter sina biologiska rötter – och fick reda på att hon blivit förväxlad. Nu kommer hon att fortsätta att tala om sitt eget och andras livsöden.

Skådespelaren Olof Wretling gör sitt sjunde vinterprat, där han pratar om ett märkligt möte med Torgny Lindgren på nattåget mot Stockholm.

Rättat: I en tidigare version var datumet för Johan Rockströms program felaktigt.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons