Annons

Hand från försvunnen skotte hittad i hajmage

Djur • Publicerad 7 november 2019
Turisten blev attackerad på den franska ön Réunion utanför Madagaskars kust. På bilden en 2,8 meter lång tigerhaj i ett akvarium i Filippinernas huvudstad Manila.
Turisten blev attackerad på den franska ön Réunion utanför Madagaskars kust. På bilden en 2,8 meter lång tigerhaj i ett akvarium i Filippinernas huvudstad Manila.Foto: Pat Roque/AP-TT

En hand tillhörande en 44-årig skotsk turist har hittats i magen på en haj utanför ön Réunion i Indiska oceanen.

Det var i lördags som mannen försvann i samband med att han snorklade utanför ön, uppger The Guardian. Strax därefter fångades fem hajar i forskningssyfte och i magarna på en av dem, en tigerhaj, upptäcktes handen som kunde identifieras av frun tack vare vigselringen.

Annons

Huruvida mannen försvann på grund av att han blev attackerad av hajen ifråga, eller om han dessförinnan hade drunknat, är dock oklart.

Réunion är ett franskt departement som ligger cirka 80 mil öster om Madagaskar. Ön är ett populärt resmål bland surfare, men på grund av risken för hajangrepp är surfning och andra vattensporter sedan 2013 endast tillåtna på grundare vatten. Trots det har två dödliga hajolyckor inträffat bara i år. Dels i januari då en fiskare dog efter att ha fått ena benet avbitet, dels i maj då en surfare attackerades och dog.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons