Annons

Halloweenskjutning krävde fem dödsoffer

En femte person har avlidit av skottskador efter skjutningen på en Halloweenfest i Kalifornien. Ingen är gripen.
I Chicago har en 15-årig pojke gripits för att allvarligt ha skottskadat en sjuårig Halloweenfirande flicka.
USA • Publicerad 2 november 2019
Polis på plats efter skottlossningen på en Halloweenfest i Orinda, Kalifornien, i torsdags kväll. Fem personer har mist livet och flera har skadats.
Polis på plats efter skottlossningen på en Halloweenfest i Orinda, Kalifornien, i torsdags kväll. Fem personer har mist livet och flera har skadats.Foto: Ray Chavez

Det var på en fest i Orinda utanför San Francisco i Kalifornien som skottlossningen bröt ut i torsdags kväll. Fyra personer dödades omedelbart och ett antal skadades. En femte person avled på sjukhus dagen efter, rapporterar CBS News.

Huset hade hyrts ut via Airbnb för en familjesammankomst med ett dussintal gäster, säger ägaren – men i stället kom över 100 människor till en fest som marknadsfördes på sociala medier. Vad och vem som ligger bakom skottlossningen är ännu oklart.

Annons

Grannar i det vanligen stillsamma och välbärgade området har flera gånger tidigare klagat över stökiga fester i huset och polisen var redan på väg dit när larmet om skottlossning kom.

Den senaste veckan har flera liknande händelser inträffat på fester i USA. I onsdags sköts tre personer ihjäl och nio skadades på en fest i Long Beach i Los Angeles-området. Två personer dödades på en universitetsfest i Greenville i USA i söndags. Tolv personer skadades i den skottlossningen.

Och i Chicago träffades en sjuårig flicka, utklädd till humla, som traditionsenligt var ute och frågade om "bus eller godis" av skott i halsen. Hon verkar ha haft oturen att hamna i närheten av en kriminell uppgörelse, och vårdas nu med svåra skador på sjukhus.

En 15-årig pojke har gripits misstänkt för två fall av mordförsök. Även en 31-årig man skottskadades, rapporterar CNN.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons